Reuma Patiënten Vereniging Roermond e.o.

Reuma Patiënten Vereniging Roermond e.o.

Welkom op de site van RPV Roermond e.o.

Activiteitenkalender

Geplande activiteiten 2018

* ALGEMENE LEDENVERGADERINGOP 14 MAART 2018

De Algemene Ledenvergadering (ALV) komt er weer aan. Voor het bestuur een uiterst belangrijk moment om verantwoording af te leggen aan onze leden. We begrijpen dat het voor u niet direct de leukste activiteit is, die u zich kunt voorstellen. Daarom hebben we ook nu rondom de ALV iets extra’s georganiseerd. Allereerst gaan we na de vergadering weer kienen. Dit is afgelopen jaren goed bevallen en dat willen we graag zo houden. Ook dit jaar hopen we weer iets extra’s te bieden.

Ideeën zijn van harte welkom.We hopen dat we het op die manier wat aantrekkelijker kunnen maken om de Algemene Leden Vergadering bij te wonen. De officiële uitnodiging (in elk geval voor ’s avonds) volgt nog. Noteert u deze datum alvast in uw nieuwe agenda.


* VOORJAARSUITSTAPJE 2018 VRIJDAG 20 APRIL CAROLUS THERMEN BAD AACHEN

Voor de derde keer op rij gaan wij ook dit jaar weer naar Carolus ThermenBad Aachen. Al onze deelnemers genieten nog steeds met volle teugenvan dit heerlijke bad met zijn vele sauna’s. Het hart van de thermaalwereld is de indrukwekkende hal. Er zijn acht bassins – binnen en buiten – gevuld met mineraal-thermaalwater van Bad Aachen. Talrijke waterattracties zoals massage jets, waterval, whirlpool of stromingskanaal nodigen uit om te ontspannen enje prettig te voelen. Ook is er het restaurant om voor relatief weinig geld te lunchen. Kortom, een goede reden om het thermaal-bad nogmaals te bezoeken. www.carolus-thermen.de

Het programma is als volgt:

10.00 uur Verzamelen op parkeerplaats Zwembad De Roerdomp.

10.15 uur Vertrek per bus richting Aachen.

11.15 uur Aankomst Carolus Thermen. U kunt een middag lang ontspannen in het thermaal-bad.

17.00 uur Vertrek richting Roermond. Op weg naar huis kunnen wij nog genieten van een heerlijk diner, locatie wordt nog bekend gemaakt.

20.45 uur Verwachte aankomsttijd in Roermond.

De kosten voor dit uitje zijn: Lid zonder sauna € 27,50 met sauna € 41,00 per persoon.

Introducé zonder sauna € 43,50 met sauna € 57,00 per persoon.

Let op: er geldt een toeslag van € 3,25 bij het vismenu.

Per lid mag één introducé worden meegenomen als begeleider. Er kunnen maximaal 50 deelnemers mee. Wilt u op de reservelijst komen als er geen plek meer is? In dat geval kunt u kort voor het uitstapje nog gebeld worden. U kunt u aanmelden via de mail aanmeldingen@rpv-roermond.nl of via het aanmeldingsformulier op de website, klik hier.

Aanmelden kan, onder gelijktijdige betaling, t/m 14 april 2018.

* Creatieve middag

Al jaren komt een groep leden maandelijks bij elkaar om, onder leiding van mevrouw Ramakers, de mooiste dingen te maken. Ook U bent van harte welkom om, mee te doen, gezellig een praatje te komen maken of te bewonderen wat er zoal door onze leden gemaakt wordt. Mocht U het leuk vinden om deel te nemen dan is er in de groep altijd nog wel een plaatsjes vrij, om mee te doen.

De creatieve middagen vinden een keer per maand plaats op, dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur, in het restaurant van zorgcentrum “Roncalli”, Oranjelaan 79, Roermond.

Voor dit jaar zijn de volgende data gereserveerd:

  • Dinsdagmiddag     13 februari 2018
  • Dinsdagmiddag     13 maart 2018

Bent u geïnteresseerd, heeft u creatieve ideeën of wilt u meer weten neem dan contact op met Mevrouw Ramakers, tel: 0475-317950. Natuurlijk kunt u op bovenstaande data altijd even langs komen. We zien uw bezoek tegemoet.


* Kom binnen!!!

Dat is de voorlopige naam voor ‘t groepje leden die op elke derde dinsdagmiddag van de maand met elkaar knutselen, een spelletje doenof gezellig een praatje maken.

Elke derde dinsdagmiddag van de maand in wijkgebouw Tegelarijveld Schepen van Hertefeltstraat 26A in Maasniel - Roermond van 14.00 tot 16.00 uur.  (vanaf 13.15 uur is er iemand aanwezig. Goed om te weten bv als u met de regiotaxi komt)

Omdat het knutselen moet worden voorbereid, hebben we in overleg voor de komende maanden al activiteiten gepland. Natuurlijk staat het iedereen vrij om zelf iets anders te bedenken en hiervoor spullen meete nemen.

16 januari 2018 Carnavalsmasker maken

20 februari 2018 Macramé

20 maart 2018 Paas/voorjaarsstukje

17 april 2018 Boeken vouwen

Wilt u mee knutselen of aanvullende informatie? Neem dan contact op met Anita van Dommelen, tel. 0475-534869 of per e-mail: johannavandommelen@home.nl

Voor spelletjes of om gezellig iets te drinken, bent u welkom op onderstaande tijden en hoeft u zich niet aan te melden.

Kosten: Consumptie € 1,10 (koff e of thee); de kosten van de knutselmaterialen worden onderling gedeeld Parkeren: Gratis, binnen de omheining. Toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.


* Nordic walking

Elke vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur gaat een groepje leden Nordic walken in de Meinweg. We starten bij de parkeerplaats bij Venhof. Als u wilt meedoen en u heeft poles kunt u gewoon komen. Als u nog geen poles (stokken) heeft, kunt u contact opnemen met het secretariaat dan zorgen we dat er te lenen poles beschikbaar zijn. De groep is geschikt voor beginners en wat gevorderde lopers, voorsnellere en langzamere lopers. Als u wilt, probeer het gewoon een keertje!